4,8 • Hervorragend
  • Europas größte Auswahl
  • Nur geprüfte Verkäufer:innen
  • Käuferschutz
  • Finanzierung
Europas größte Auswahl
Nur geprüfte Verkäufer:innen
Käuferschutz
Finanzierung

Meest romantische fietssteden voor koppels

Meest romantische fietssteden voor koppels
Amsterdam, Nederland door Julian21 via unsplash

Waar fietsliefhebbers samen met hun partner de schoonheid van de stad kunnen ontdekken

Er hangt liefde in de lucht en er is geen betere manier om die te ontdekken dan samen met je geliefde door een nieuwe stad te fietsen op Valentijnsdag! Of je nu door oude straatjes of over schilderachtige paden trapt, fietsen met je partner is een unieke romantische ervaring die jullie relatie versterkt en tegelijkertijd een gevoel van avontuur en opwinding geeft. Maar met zoveel charmante steden wereldwijd, waar zouden jij en je partner het eerst naartoe moeten fietsen?

Om je te helpen bij het plannen van je volgende romantische reis waarbij je samen met je geliefde de charme van de stad kunt ontdekken terwijl je fietst, heeft team buycycle een lijst samengesteld van de 150 meest romantische steden en de gegevens geanalyseerd op hun fietsinfrastructuur, activiteiten die beschikbaar zijn in de stad en het aantal fietsroutes. Op deze manier hebben we een lijst gemaakt van steden die bij uitstek geschikt zijn voor koppels die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie waarin schoonheid en fietsvriendelijkheid hand in hand gaan.

1. Parijs, Frankrijk

  • 48k fietsroutes | 8k+ activiteiten in de stad | 83 score voor fietsinfrastructuur
La Maison Rose à Paris, Montmartre door Bastien Nvsi via unsplash

Parijs, de stad van de liefde, staat bovenaan onze lijst van romantische fietssteden. Of het nu gaat om het verkennen van verborgen straatjes in de buurt van de Eiffeltoren of het ervaren van de Franse Renaissance stijl van de stad, Parijs is de plek die een boeiende ervaring biedt voor koppels die op zoek zijn naar een mix van romantiek, cultuur en fietsavontuur. Met een indrukwekkende fietsinfrastructuur score van 83 heeft Parijs een uitgebreid netwerk van fietspaden door de hele stad met meer dan 48.000 fietsroutes. Dit maakt het verkennen van de Parijse schoonheid op twee wielen niet alleen gemakkelijk, maar ook een leuke ervaring voor koppels. Parijs staat op de tweede plaats vanwege de grote afwisseling aan activiteiten en nodigt stellen uit om te fietsen langs de rivier de Seine, door de charmante straten van Montmartre, en in de schaduw van de Eiffeltoren.

2. Amsterdam, Nederland

  • 10k fietsroutes | 3k+ activiteiten in de stad | 82 score voor fietsinfrastructuur
Amsterdam, Nederland door Sabina Fratila via unsplash

Amsterdam, dat bekend staat als het Venetië van het Noorden, is de op één na meest romantische fietsstad voor stellen. Met zijn schilderachtige bruggetjes en kleurrijke rijtjeshuizen combineert het landschappelijke schoonheid, rijke geschiedenis en een fietsvriendelijke sfeer. De bruisende hoofdstad van Nederland is niet alleen beroemd om zijn culturele erfgoed, maar ook om zijn uitzonderlijke fietsinfrastructuur, met een score van 82 en meer dan 10.000 fietsroutes, wat een paradijs is voor koppels die op zoek zijn naar zowel avontuur als romantiek op hun fietsreis. Of het nu gaat om een romantische fietstocht bij zonsondergang langs de Amstel of een culturele tour over het Museumplein, Amsterdam biedt een mix van geschiedenis, kunst en romantiek, allemaal bereikbaar met de fiets. De 3.000 bezienswaardigheden die de stad telt, bieden eindeloze mogelijkheden om de stad te verkennen. Van de historische Smalle Huizen van het Damrak tot de levendige Jordaan, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken voor wie verliefd wil worden op de stad.

3. Barcelona, Spanje

  • 8k fietsroutes | 5k+ activiteiten in de stad | 74 score voor fietsinfrastructuur
Barcelona, Guell Park door Dorian D1 via unsplash

De volgende op onze lijst, met een indrukwekkende 5.000+ activiteiten, is Barcelona, de droom van een avonturier die uitkomt, met een mix van mediterrane charme en levendige cultuur. Met een uitstekende fietsinfrastructuurscore van 74 nodigt Barcelona fietsende koppels uit om zich te vermaken in de levendige straten, architecturale hoogstandjes zoals de Sagrada Familia te verkennen of te ontspannen op de zonovergoten stranden. Een andere indrukwekkende factor is de verscheidenheid aan fietspaden. Met 8.000 routes biedt Barcelona talloze paden door de stad die zowel een mix van stedelijke als natuurlijke eigenschappen bieden. Een ding dat niet over het hoofd mag worden gezien is de milde temperatuur in februari, die kan oplopen tot 15°C. Dit maakt de stad een ideale bestemming voor romantische uitjes, vooral voor koppels die van warmer weer houden. Barcelona ontdekken op twee wielen is als wandelen in een museum... stel je voor dat je door de smalle straatjes fietst, even pauzeert om Gaudí's architecturale meesterwerken te bewonderen en dan naar Park Güell gaat voor een adembenemend uitzicht over de stad. Wie zou daar niet van houden?

4. Londen, Engeland

  • 49k fietsroutes | 9k+ activiteiten in de stad | 37 score voor fietsinfrastructuur
Londen door Yaopey Yong via unsplash

Londen, dat op de vierde plaats staat van meest romantische fietssteden, biedt een unieke mix van historische charme en moderne levendigheid, waardoor het een droombestemming is voor fietsminnende stellen. Het mag geen verrassing zijn dat Londen met zijn ontwikkelde fietsinfrastructuur bovenaan twee belangrijke ranglijsten staat. Met een indrukwekkend aantal van 49.000 fietsroutes, uitgestippeld over de hele stad, staat Londen fier bovenaan als bestemming die een paradijs is voor fietsliefhebbers. Met meer dan 9.000 activiteiten, waaronder een ontspannen ritje door de weelderige landschappen van Hyde Park, culturele reizen langs het majestueuze Buckingham Palace of een zonsondergang over de iconische Tower Bridge, belooft Londen een prachtig romantisch decor voor elk moment op twee wielen. De digitale populariteit van de stad onder fietsers schittert met meer dan 86.000 Instagram-posts, die nogmaals laten zien dat Londen niet alleen gaat om fietsen in de buurt van de London Eye - het is een centrum van romantiek en opwinding.

5. Boedapest, Hongarije

  • 24k fietsroutes | 2k+ activiteiten in de stad | 91 score voor fietsinfrastructuur
Gele tram van Boedapest door Arvydas Venckus via unsplash

Boedapest staat bekend om zijn prachtige combinatie van geschiedenis en cultuur, en staat op de vijfde plaats in de ranglijst van meest romantische fietssteden. Ondanks het kille februariweer heeft Boedapest een topscore van 91 voor fietsinfrastructuur en meer dan 24.000 routes maken het een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar veilige en goed onderhouden paden. Om de echte cultuur van Boedapest te ontdekken moet je onder het majestueuze Buda Kasteel of langs de sprankelende Donau fietsen, terwijl de beroemde bruggen van de stad voor een prachtig uitzicht zorgen.Boedapest staat op de vierde plaats van steden met meer dan 2.000 dingen om te doen, waardoor koppels verschillende keuzes hebben voor hun reis. Geniet van ontspannende ritjes door authentieke straten zoals de Andrássy Avenue, ontspan in open thermale baden of verken levendige ruïnebars in de Joodse wijk. Met zo'n gevarieerd aanbod aan activiteiten is er altijd wel iets spannends te ontdekken in Boedapest met je partner, vooral 's nachts, wanneer de stad verandert in een verlicht wonderland, gezien vanaf de Gellertheuvel, perfect voor een romantische avondtocht.

💛
Wie maakt de top 10 compleet?

6. Wenen, Oostenrijk
• 44k fietsroutes | 2k+ activiteiten in de stad | 80 score voor fietsinfrastructuur

 7. New York, VS
• 8k fietsroutes | 6k+ activiteiten in de stad | 55 score voor fietsinfrastructuur

 8. Lissabon, Portugal
• 4k fietsroutes | 3k+ activiteiten in de stad | 64 score voor fietsinfrastructuur

 9. Madrid, Spanje
• 5k fietsroutes | 3k+ activiteiten in de stad | 59 score voor fietsinfrastructuur

10. Rome, Italië
• 8k fietsroutes | 6k+ activiteiten in de stad | 50 score voor fietsinfrastructuur

Methodologie

De ranglijst is gemaakt door buycycle, de marktplaats voor tweedehandsfietsen van hoge waarde, door het analyseren van 6 datapunten voor meer dan 150 van de meest romantische steden ter wereld. buycycle verzamelde gegevens over de score van de fietsinfrastructuur, het aantal activiteiten, het aantal fietsroutes, het aantal fietsgerelateerde Instagram hashtags, de kwaliteit van de stadsinfrastructuur en de temperatuur (per januari 2023).

Om in aanmerking te komen, moest een stad meer dan 1000 fietsroutes hebben, variërend van 0 tot 100 km lengte en met hoogteverschillen tussen 0 en 1000 meter, zoals vermeld op bikemap.com. Bovendien moesten steden minimaal 1000 activiteiten hebben, volgens tripadvisor.com, en werden bestemmingen die te koud of te warm werden geacht voor ideale fietsomstandigheden (onder 5°C en boven 25°C) uitgesloten van de ranglijst.

Al deze gegevens werden vervolgens gecombineerd om te onthullen welke stad het hoogst scoorde voor de beste romantische fietsstad.